Verenigingsnieuws


Winterwandelingen in Baambrugge en Abcoude
Start om 11.00 uur, kosteloos en inschrijven onnodig.
Baambrugge: woensdag 30 januari vanaf Dorpshuis de Vijf Bogen.
Abcoude: maandag 25 februari vanaf de Angstelborgh.
Organisatie: Pim Jongsma van Tympaan-de Baat en Buurtsportcoach mevr. Jos Kooijman.
Na ongeveer een uur wandelen staat een heerlijke kop snert voor u klaar.
Bel voor eventuele vragen en/of informatie met Jos Kooijman: 06-27 132 082


Brievenbussen
Zoals u misschien hebt gemerkt of hebt gelezen, zijn er in 2018 brievenbussen verwijderd. De reden voor de verandering was dat we in Nederland steeds minder post versturen. De OBV heeft zich verzet tegen het verwijderen van postbus(sen), maar helaas zonder resultaat. Aanleiding om u te wijzen op de Locatiewijzer van Post.NLOp deze webpagina kunt u zoeken waar u voor welke postdiensten terecht kunt.
Voor het kaartje van Abcoude klikt u HIER ; voor het kaartje van Baambrugge HIER .


Afvalkalender
De gemeente De Ronde Venen heeft dit jaar voor het laatst een afvalkalender uitgegeven. Het ophaalschema is geheel veranderd. Wilt u dat even nakijken, dan kunt u dat vinden door op MijnAfvalwijzer uw postcode en huisnummer in te vullen.
De daarvoor bestaande app’s kunt via de gemeentelijke website vinden. Op de zelfde pagina kunt u doorklikken voor informatie over de afvalbrengstations.


Lid worden van de OBV
Bent u zelf nog geen lid van de OBV, geef u dan nu op als lid. Kent u een 55+-er, die nog geen lid is, maak haar/hem dan lid. Met het lidmaatschap van de OBV bent u er als 55+-er van verzekerd, dat uw belangen behartigd worden. 
Met uw lidmaatschap (jaarlijkse contributie slechts € 10,= per persoon en € 15,= voor een gezin) kunt u rekenen op onze blijvende inzet.
Een nieuw lid kan zich op een van de volgende manieren aanmelden:
– via het aanmeldingsformulier:
voor het online aanmeldingsformulier klikt u
HIER; de met pen in te vullen variant kunt u HIER ophalen
– via e-mail: secretariaat@obv-abcoude-baambrugge.nl
– door een briefje  met naam, adres en telefoonnummer in een van de blauwe OBV-bussen stoppen, die u in Abcoude bij AH en Plus Koot vindt en in Baambrugge bij de Dagwinkel (v/h Troefmarkt).


Zomeruitje
Het zomeruitje 2019 vindt plaats op zondag 23 juni 2019. Noteer deze datum al vast in uw (nieuwe) agenda. Nadere informatie volgt.


Geldautomaten
Misschien hebt u het al gemerkt dat de geldautomaat van de ABN AMRO Bank in de Hoogstraat in Abcoude is verdwenen.
We hebben een overzicht gemaakt waar, hoeveel en met welke passen er geld uit de geldautomaten kan worden gehaald. Voor dat overzicht klikt u HIER.


Periodiek 55+ Steek uw licht op
De december-aflevering van het periodiek is verschenen. U kunt deze ook op deze website lezen. Klik daarvoor HIER.


Algemene Leden Vergadering 2019
Op donderdag 18 april 2019 zal vanaf 16u00 in het “Dorpshuis De 5 Bogen” in Baambrugge de Algemene Leden Vergadering (ALV) 2019 plaatsvinden. Noteer deze datum al vast in uw agenda.
De stukken voor deze vergadering kunt u t.z.t. hier vinden.


Golden Oldies Kerstshow zondag 16 december 2018
Hebt u zich al aangemeld? Laatste kans!
Op zondagmiddag 16 december 2018 is er van 15.00 – ca. 16.30 uur een groot kerstevenement in de Dorpskerk.

De Stichting Zorg voor Muziek uit Abcoude biedt een ‘gouwe ouwe’ muzikaal programma en show, speciaal bedoeld voor ouderen, alleenstaanden en mantelzorgers uit Abcoude en Baambrugge. Mindervaliden kunnen -zo nodig inclusief rollator- worden vervoerd door vrijwillige chauffeurs met auto’s en ook de ‘Diligence’ wordt ingezet.

Toptalent en zangeres Marije Zwaard zal de presentatie en het grootste deel van het programma voor haar rekening nemen. Ze heeft ruimschoots bewezen zowel een jonger- als ook ouder publiek te kunnen vermaken en te raken. Met de band ‘Acoustic4Fun’ treedt ze al drie jaar op voor ouderen in verzorgingshuizen.
Uit Abcoude zijn ook Dansstudio Sundance en het 30 koppige Creatoonkoor onder leiding van Liesbeth Hengeveld van de partij.

De Stichting is de initiatiefnemer en hoofdorganisator.
Donateurs en mede organisatoren zijn de Ouderen Belangen Vereniging Abcoude-Baambrugge, de Lions Abcoude Baambrugge, de Rabobank Amstel en Vecht, gemeente De Ronde Venen, de Zonnebloem, welzijnsorganisatie Tympaan-De Baat, de Eendracht, Koekenbier en Plus Koot.

De toegang is gratis.

Om 17.00 uur komen Abcoude en Baambrugge bijeen op het Kerkplein om, begeleid door een muzikale lichtjesparade van koren en kinderen, zich te begeven naar ’t Markvelt voor een bezoek aan de Wintertuin.

Mede door de brede publicitaire aandacht voor dit bijzondere evenement wordt een grote opkomst verwacht. Hoewel de Dorpskerk 350 zitplaatsen biedt, is spoedige aanmelding gewenst, want ‘vol is vol’.

Wilt u deze bijzondere bijeenkomst bijwonen?
Bel dan het Servicepunt en geef uw naam, adres, telefoon en eventuele vervoerswensen door.
Telefoon 0297-587.600, bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 13.00 uur.


Spel en Sport in De Ronde Venen
Sport en beweging houdt je fit én gezond. Je krijgt meer energie en spieren blijven soepel. Spel en Sport De Ronde Venen biedt allerlei spel- en sportactiviteiten, zowel overdag als ’s avonds. Sportfanaat of lang niet gesport? Superconditie of niet zo vitaal? Het kan bij ons allemaal!!! En het is ook nog eens gezellig…
Uw leeftijd is niet belangrijk. Iedere spel- en sportgroep heeft een eigen ‘fitheidsklasse’: fit, fitter of fitst.
Op de website van Sport en Spel (klik HIER) vindt u informatie over al onze activiteiten, onderverdeeld in fitheidsklassen. Per spel- of sportgroep is aangegeven waar en wanneer u terecht kunt, wie de docent is en wat de kosten zijn van een activiteit.

Probeer eens een (gratis!) les en kijk wat bij u past.


Cursus Internet en Computer
Wegens te geringe belangstelling zal de Bibliotheek geen cursus Internet en Computer geven. Wel kunnen uw vragen beantwoord worden op een gratis Open Inloop, waarna er eventueel alsnog een cursus kan worden georganiseerd. Met uw vragen kunt u terecht:
Datum:     dinsdag 15 januari 2019
Tijdstip:    14.00-16.00 uur
Locatie:    Bibliotheek Abcoude

Wij zien u in het nieuwe jaar graag in de Bibliotheek van Abcoude! Neem eventueel uw opgeladen tablet, telefoon of laptop mee. U hoeft zich niet meer aan te melden.
De koffie en thee staan voor u klaar!!!

Marian Koekenbier en Jan Popping
Namens de Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen:
Saskia Willems, projectleider (tel. maandag t/m donderdag 0346 – 567519)


Formulier voor automatische incasso
Het bestuur wil graag de contributie innen via automatische incasso. Daarvoor is een ingevuld en ondertekend machtigingsformulier nodig.
Wilt u online machtigen voor incasso? Dat kunt u doen door het online machtigingsformulier na invulling te verzenden; dat formulier vindt u HIER.
Klik HIER voor het machtigingsformulier, dat u met pen in kunt vullen.


Rollatorspreekuur
Tijdens het rollatorspreekuur van Tympaan-De Baat kunt u gratis een ‘APK-keuring’ laten doen van uw rollator. Het doel van deze dienst is een bijdrage te leveren aan uw veiligheid. Veilig lopen met een goede rollator is heel belangrijk. Veel ongelukken met rollators kunnen namelijk voorkomen worden door bijvoorbeeld de remmen goed af te stellen en uw rollator op juiste hoogte af te stellen.
Kijk op Tympaan – de Baat.


Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)
Per 25 mei 2018 is de AVG van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU).
Het OBV-bestuur verklaart hiermede dat zij naam, adres en woonplaats gegevens (NAW), geboortejaar, e-mailadressen, telefoonnummers  andere personalia en bankgegevens van de leden niet aan derden zullen verstrekken maar dat deze  gegevens alleen gebruikt zullen worden voor de jaarlijkse facturering en voor de interne informatie inzake leden.
Als er een foto wordt getoond dan wordt er van uitgegaan dat dit alleen met toestemming van de betrokkenen zal zijn.
Leden die niet willen dat zij in verslagen worden genoemd of op foto’s worden afgebeeld, kunnen dat per mail melden aan secretariaat@obv-abcoude-baambrugge.nl zodat ervoor zorg gedragen kan worden dat dit dan ook niet gebeurt.
Deze AVG-regels zullen vanaf nu worden gehanteerd. Na goedkeuring van deze regels in de algemene ledenvergadering van 2019 zullen zij worden opgenomen in het huishoudelijk reglement van de vereniging.


Zomeruitje zondag 24 juni 2018:

Op zondag 24 juni 2018 was het Zomeruitje. Het OBV ‘uitje’ viel ook dit jaar weer samen met de Lions Rabo Tour. Voor de OBV gold een aangepaste route, geschikt voor auto’s. Het middageten werd op een heel bijzondere plek genuttigd.


Algemene Leden Vergadering 2018
Op vrijdag 20 april 2018 heeft  in het “Dorpshuis De 5 Bogen” in Baambrugge de Algemene Leden Vergadering (ALV) plaatsgevonden.  Het concept verslag van de vergadering kunt u lezen door HIER te klikken.
De stukken van de Algemene Ledenvergaderingen vanaf 2016 vindt u onder het tabblad Vereniging.